La prendo per i capelli Twostella (chissà se gli ha lunghi?!), ma è per un buon motivo, voglio infatti partecipare al suo Afternoon tea Award e oggi è l’ultimo giorno per farlo. Il dulce de leche posso dire che sia stata la mia scoperta del 2008, a meno che non salti fuori qualcosa di altrettanto goloso, duttile e stuzzicante in questo mese. La variante al matcha me l’ha suggerita Maricler . Durante uno scambio di mail in cui si parlava dell’ottima confettura di latte e matcha di Aoki , Maricler mi aveva rivelato un suo intimo pensiero:”ma perchè la crema non ce la facciamo in casa?”. La mia idea è stata di correggere il dulce de leche con l’amata polverina verde e il risultato è stato notevole.Ma torniamo al tea time. Penso che proporrei queste cocottine e i biscottini accompagnandoli con il the des moines di Palais des thes , un misto di verde e nero particolarmente successful and the jasmine mao feng Biblioteq . Last year, Ida I did not discover and will never be grateful enough. He has an intensity and an incredible scent. Or offer her a jasmine tea always worked. It looks like when you open a bud and, in contact with boiling water, flower petals to reveal pink. I saw this tea the first time two years ago in Coppola's film Marie Antoinette, and I immediately wanted it. And perhaps this film, which has a photograph and a setting that takes your breath away, I'd like to talk during my tea time, which would be strictly for women.
matcha teas
apple 1 banana 1
pastry
pastry
250 g flour 125 g butter 1 egg
salt 100 g sugar up a pinch
Cut the butter into small pieces. When it is softened add the sugar and salt, then the egg and when the flour is blended. Stir quickly form a ball and keep the dough in the refrigerator for one hour. Preheat oven to 190 degrees. Roll out the pastry to a thickness of half an inch of dough and line the molds. Prick the dough with a fork. Each mold lined with a piece of parchment paper and deposited the dried chickpeas. Bake for 10-12 minutes. Sfornateli and make them cooler. Guarnitene half with dulce de leche, a slice of banana and a pinch of cinnamon, and remaining with the dulce de leche to match, apple slices and a pinch of matcha.
Cut the butter into small pieces. When it is softened add the sugar and salt, then the egg and when the flour is blended. Stir quickly form a ball and keep the dough in the refrigerator for one hour. Preheat oven to 190 degrees. Roll out the pastry to a thickness of half an inch of dough and line the molds. Prick the dough with a fork. Each mold lined with a piece of parchment paper and deposited the dried chickpeas. Bake for 10-12 minutes. Sfornateli and make them cooler. Guarnitene half with dulce de leche, a slice of banana and a pinch of cinnamon, and remaining with the dulce de leche to match, apple slices and a pinch of matcha.
Dulce de leche to matcha
Weigh 100 g of dulce de leche and mix with 2 teaspoons of matcha, mix well and heat for few minutes in a water bath.
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Shortbread pastry tea
teas
For every pound of sugar pastaf rolls measure 2 teaspoons tea type preferito, io ho scelto di fare due varianti: jasmine mao feng, un meraviglioso tè verde al gelsomino e un tè verde molto agrumato. Riducete in polvere il tè nel frullatore o tritatelo finemente con la mezzaluna. Incoporate la polvere alla pastafrolla, mescolate rapidamente, date all’impasto la forma di un rotolo di 3 cm di diametro e ponetelo in frezeer per 5 minuti. Ripetete eventualmente l’operazione con un altro tipo di tè. Tagliate dal rotolo delle fette spesse 1 cm e posatele sulla teglia ben distanziate. Spolverate di zucchero. Cuocete in forno caldo a 190 gradi per 12 minuti circa.
(metà della pastafrolla che si ottiene con queste dosi basta per fare circa 14 cocottine e 30 biscottini; l’altra metà potete metterla in freezer. Quando vi occorre trasferitela la sera prima in frigorifero)
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Kja
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